top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura De Timmerman

Snuffelen aan Succes: hoe Dominique binnen de maand haar doelen bereikte

Veel moderne hondernemers hebben de juiste expertise en een brandend vuurtje… maar worstelen vervolgens om hun waardevolle boodschap consistent en effectief te communiceren naar bewuste hondenouders. Nochtans kan het anders, zonder struggle. Je hoeft mij niet te geloven,  maar misschien neem je het wel aan van een collega die uit ervaring spreekt. In Snuffelen aan Succes laat ik een hondernemer aan het woord die de daad bij het woord voegt.


Keer op keer zie ik hoe krachtig een goed doordachte contentstrategie kan zijn voor ondernemers in de hondensector. Met een gestructureerd plan vergroot je niet alleen je online zichtbaarheid, maar ervaar jij als hondernemer ook duidelijkheid en rust. Zo kan jij je concentreren op jouw core business en wat je écht leuk vindt.


Van chaos naar opluchting

Een dame ligt op de grond terwijl twee hondjes naast haar zitten.

"Het is niet zo dat ik contentcreatie leuk vond. 's Avonds op de bank besefte ik meer dan eens dat ik dringend nog eens iets moest posten. Aan die chaos ontbrak natuurlijk alle structuur waardoor mijn communicatie helemaal van links naar rechts ging." Aan het woord is Dominique van Puur Dierenliefde. Als gedragskundige gespecialiseerd in verlatingsangst begeleidt zij mensen wiens hond niet alleen kan blijven. Daarnaast is ze ook integraal voedingstherapeute en helpt ze honden zo gezond als mogelijk te houden of krijgen. "Ik had écht nood aan iemand die voor mij een framework kon opzetten. Die houvast heb ik nodig om in actie te schieten. "


Consistentie was Dominiques grootste uitdaging. Haar online aanwezigheid was voor haar iets wat ze verzorgde als ze in een creatieve bui was en toevallig tijd over had. "Laura's gestructureerde aanpak helpt me om mijn online aanwezigheid op pijl te houden en richting te geven. Een hele opluchting!"


Meer engagement op social media binnen de maand

De vruchten van onze samenwerking plukte Dominique vrijwel onmiddellijk. Na één maand behaalde ze al resultaten die voor zich spreken. Je zou van minder gaan kwispelen. 😉

  • Bereik: Van 1.4k naar 2.2k = 57% toename.

  • Impressies: Van 3.9k naar 6.6k = 69% toename.

  • Profielweergaven: Van 67 naar 140 = 109% toename.

  • Likes: Van 36 naar 99 = 175% toename.

  • Reacties: Van 3 naar 10 = 233% toename.

  • Websiteklikken: Van 4 naar 29 = 625% toename.


Voor versus na de start van onze samenwerking



Naast deze cijfers merkt Dominique nog een andere significante evolutie: "Mijn volgers sturen vaker privéberichten", licht ze toe, "en de verhalen waarin ik meer over mezelf deel, scoren erg goed. Alsof mensen nu een kijkje achter de schermen krijgen en dat waarderen."


Content batchen als sleutel tot succes

Content batchen wordt enorm onderschat. Nochtans is het een absolute sleutel tot succes. Stroomlijn het proces en je bespaart niet alleen tijd, maar creëert ook rust. Waar Dominique in het verleden ad-hoc werkte, pakt ze het onder mijn begeleiding anders aan. "Vroeger deed ik alle taken door elkaar: tekst schrijven, een afbeelding opmaken, posten... Ik ervaarde daardoor veel onrust." Die onrust was het resultaat van haar brein dat constant moest switchen tussen verschillende taken. "Ik merk dat ook bij collega-ondernemers die zuchten dat ze een half uur van hun kostbare tijd investeren in één post die dan drie likes en 0 reacties krijgt..." vervolgt ze. "Nu bereid ik àlles voor de hele maand voor in een dag of twee: ik zet me een dag aan de input voor de teksten, een andere dag maak ik alle afbeeldingen. Dit kost me hooguit een drietal uur. Ik bespaar zóveel tijd terwijl ik nu driemaal zoveel post!"


Doe jij al aan content batchen?

  • 0%JA

  • 0%NEE



Meer dan alleen maar copywriten

Ik ondersteun hondernemers niet alleen door (schrijf)werk uit handen te nemen en het proces te optimaliseren. Ik deel ook mijn beste tips waar ze wat mee kunnen:"Een belangrijke les die Laura me leerde is om content te hergebruiken en op meerdere kanalen in te zetten. Mensen moeten iets vaker zien eer ze in actie komen. Herhalen, herhalen herhalen" vertelt Dominique. "Bovendien denkt ze écht met mijn business mee vanuit haar kennis. Ook haar eigen ervaring als bewuste hondenouder geeft me inzicht in de problemen waar mijn doelgroep tegenaan loopt." Yep, krijg ik plots een inspirerende ingeving, dan deel ik die ook meteen met je. Ik wil gewoon dat jij slaagt in onze gemeenschappelijke missie, namelijk moderne kennis over (de leefwereld van) onze geliefde viervoeters verspreiden!


Ben jij ook klaar om je contentcreatieproces naar een hoger niveau te tillen en dezelfde rust en structuur te ervaren als Dominique? Verbeter binnen de maand jouw zichtbaarheid en effectiviteit dankzij een effectieve aanpak. Ik help je graag een plan te ontwikkelen dat werkt voor joù. Neem vandaag nog contact met me op, in een gratis kennismakingsgesprek ontdekken we hoe we samen jouw contentcreatie kunnen optimaliseren.


Meisje zit met hondje in een bloemenveld.


Groetjes van Laura en pootje van Apollo 🐾


Contacteer mij




33 weergaven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page